Accountants blij met Bizcuit!

De belangrijkste voordelen

Digitalisering bij Accountants

Digitalisering en automatisering zijn twee ontwikkelingen die de beroepspraktijk van accountants positief beïnvloeden.

Veel administratieve taken kunnen nu volledig worden geautomatiseerd, waardoor accountants meer tijd hebben voor toekomstgerichte advisering aan hun klanten. Bovendien kunnen ze de ordners en aktetassen vervangen door de cloud, waardoor ze sneller en efficiënter kunnen werken.

Om nieuwe IT-toepassingen efficiënt te kunnen implementeren, is bewustwording een belangrijke eerste stap. Accountants moeten op de hoogte zijn van alle positieve mogelijkheden die digitalisering en automatisering bieden, zodat ze deze technologieën kunnen gebruiken om hun klanten beter van dienst te zijn.

De trend naar digitaal aanleveren van informatie wordt gestimuleerd door zowel de klanten als de accountantskantoren zelf, vaak vanwege kostenbesparingen. Sommige klanten zijn digitaal verder dan hun accountantskantoor, wat betekent dat accountants deze ontwikkeling moeten omarmen om hun klanten goed van dienst te kunnen blijven.

De rol van de mkb-accountant verandert door digitalisering en automatisering, maar dit biedt juist kansen voor toekomstgerichte advisering. Door de tijdwinst die wordt behaald bij het maken van jaarrekeningen en gerelateerde aangiftes, kunnen accountants meer tijd besteden aan het adviseren van klanten op basis van hun specifieke situatie en behoeften. Om deze ontwikkeling te omarmen, moeten accountants zichzelf blijven ontwikkelen en nieuwe IT-toepassingen onder de knie krijgen.

Als klanten hun administratie verwerken via Bizcuit, biedt dit verschillende voordelen voor accountants:

Beter samenwerken met klanten: Bizcuit stroomlijnt de communicatie en samenwerking tussen accountants en hun klanten.

Voordelen Bizcuit voor accountants

Werk efficiënter met je klanten

Stel jouw klanten in staat vooruit te kijken door efficiënt en digitaal samen te werken. Lever je klant een digitale feed van transactie-informatie, ontvang een consistente aanlevering van bonnetjes en in- en verkoopfacturen en zelfs een digitale feed van de transacties van het online kassasysteem

Als partner is het mogelijk om een volledige integratie te realiseren op basis van je eigen propositie met mogelijkheid voor de Bizcuit App aan te passen in je eigen huisstijl

Bespaar tot 30% tijd per administratie!

30% tijdbesparing! Het voeren van administraties scheelt zeker 30% tijd per klant!

arjan gerrits

Arjan Gerrits

Gerrits Ebbers

Factuur financiering

Advies op actuele financieel inzicht. In geval van tijdelijk cashflow problemen. Is factuur financiering een hele goedkope oplossing. 

Voor alle boekhoudpakketten.

Betaalbatches klaarzetten Facturen & Salarisrun

 

Digitaliseer bonnen en facturen.

Debiteurenbeheer. 

Direct voorfinancieren van uitstaande facturen. 

Verstuur facturen. 

Alle boekhoudkoppelingen

Relevante pagina's

Klantcase

Hix Bizcuit samenwerking

Bizcuit en Hix integreren oplossingen

Naadloze digitale samenwerking voor ondernemer en accountant Het partnership tussen Bizcuit en Hix (voorheen bekend als SecureLogin) maakt het levenvan ondernemers en accountants makkelijker. Accountants

Lees verder »

Proactief advies bespaart geld voor ondernemers

Door maandelijks je administratie bij te werken en vooruit te plannen, voorkom je verrassingen aan het einde van het jaar en verlies van geld door ontbrekende bonnetjes.


Bovendien krijg je als ondernemer door regelmatig advies te ontvangen meer inzicht in de financiële situatie en kan er tijdig bijgestuurd worden indien nodig. Een accountant met kennis van software en technologie kan hierbij helpen en zorgt voor gemak en tijdwinst.


Specialistische kennis van accountants is waardevol Een accountant met specifieke kennis van jouw branche kan een groot verschil maken bij het toepassen van complexe financiële en fiscale regels.

Het is daarom essentieel om te werken met een accountantskantoor dat gespecialiseerd is in jouw tak van sport.

Transparante en voorspelbare kosten.  

Wat doet een Accountant?

Een accountant is verantwoordelijk voor het samenstellen, beoordelen en controleren van financiële overzichten en jaarrekeningen.

In Nederland moeten grote en middelgrote bedrijven, overheidsorganisaties en banken hun jaarrekening vergezeld laten gaan van een accountantsverklaring.

Hierin bevestigt de accountant dat hij de cijfers van de jaarrekening heeft gecontroleerd en juist bevonden.

Deze verklaring is van groot belang voor aandeelhouders, schuldeisers en het management van het bedrijf.

Er zijn twee soorten accountants: een accountant-administratieconsulent (AA-accountant) en een registeraccountant (RA-accountant).

Een AA-accountant richt zich voornamelijk op het opstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen voor kleinere en middelgrote bedrijven.

Een RA-accountant controleert vooral de jaarrekeningen en financiële verslaglegging voor grote bedrijven en is vaak in dienst bij het bedrijf of de overheidsinstelling waarvan hij de jaarrekening controleert.

Competenties en vaardigheden van een accountant

Een accountant moet beschikken over sterke analytische vaardigheden om cijfers en rapporten te analyseren en op juistheid te beoordelen.

Hij moet in staat zijn om fouten op te sporen, zodat een correcte en betrouwbare jaarrekening kan worden gepresenteerd aan belanghebbenden. Daarnaast moet een accountant perfectionistisch ingesteld zijn en alert zijn op strikte deadlines.

Andere belangrijke eigenschappen van een accountant zijn stressbestendigheid, flexibiliteit en goede communicatieve vaardigheden.

Register accountant

Als openbaar accountant is de RA-accountant het financieel-administratieve geweten van een organisatie. Hij onderzoekt vanuit een accountantskantoor of als zelfstandig accountant de getrouwheid van financiële verantwoordingen van ondernemingen en andere organisaties.

 

Zoek je een register accountant? Bezoek dan NBA

FAQ

Wat is de impact van digitalisering op de beroepspraktijk van accountants?

Digitalisering en automatisering hebben een positieve invloed op de beroepspraktijk van accountants. Veel administratieve taken kunnen nu volledig worden geautomatiseerd, waardoor accountants meer tijd hebben voor toekomstgerichte advisering aan hun klanten.

Waarom is bewustwording belangrijk voor accountants bij de implementatie van nieuwe IT-toepassingen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap bij de implementatie van nieuwe IT-toepassingen. Accountants moeten op de hoogte zijn van alle positieve mogelijkheden die digitalisering en automatisering bieden, zodat ze deze technologieën kunnen gebruiken om hun klanten beter van dienst te zijn.

Hoe wordt de trend naar digitaal aanleveren van informatie gestimuleerd?

De trend naar digitaal aanleveren van informatie wordt gestimuleerd door zowel de klanten als de accountantskantoren zelf, vaak vanwege kostenbesparingen. Sommige klanten zijn digitaal verder dan hun accountantskantoor, wat betekent dat accountants deze ontwikkeling moeten omarmen om hun klanten goed van dienst te kunnen blijven.

Wat zijn de voordelen van Bizcuit voor accountants?

Als klanten hun administratie verwerken via Bizcuit, biedt dit verschillende voordelen voor accountants, zoals betere samenwerking met klanten, efficiënt en digitaal samenwerken en een digitale feed van transactie-informatie ontvangen.

Hoe kunnen accountants tijd besparen bij het voeren van administraties?

Door de tijdwinst die wordt behaald bij het maken van jaarrekeningen en gerelateerde aangiftes, kunnen accountants meer tijd besteden aan het adviseren van klanten op basis van hun specifieke situatie en behoeften. Bijvoorbeeld door het digitaliseren van bonnen en facturen en het gebruik van debiteurenbeheer.

Hoe kunnen accountants zichzelf blijven ontwikkelen op het gebied van IT-toepassingen?

Om de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en automatisering te omarmen, moeten accountants zichzelf blijven ontwikkelen en nieuwe IT-toepassingen onder de knie krijgen.

Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen en trainingen.