Betalingsbatches klaarzetten
Hoe maak ik deze eenvoudig aan in Bizcuit?
Sneller werken met betaling batches.
Als accountantskantoor, boekhouder of accountant wil je graag eenvoudig je klanten helpen met het klaarzetten van betalingsbatches.
Zodat de ondernemer zelf via de Bizcuit app eenvoudig de betaling kan doen.
Hieronder een stappenplan hoe je dit zelf als ondernemer kan doen met de Bizcuit App.
Stappenplan
En hierdoor heel veel tijd bespaard. Met het verwerken van betalingen, salarisadministratie. etc
Wat is een betaalbatch?
Een verzamelbetaling is het samenvoegen van meerdere facturen in één enkele betaling.
Hierdoor kan je met één klik op de knop meerdere facturen tegelijk betalen.
In plaats van bijvoorbeeld tien afzonderlijke betalingen op een dag te doen, kan je ze dus allemaal in één batch betalen.
Handmatig een betaalbatch aanmaken
Hierbij een overzicht van Nederlandse banken waarbij je handmatig een betaalbatch kan klaarzetten.
ABN AMRO
ING
Rabobank
SNS
Regiobank
ASN Bank
Triodos Bank
Knab
Voorlopig geen batchbetalingen bij Knab
De wens om batchbetalingen op te kunnen voeren in de Knab App of Persoonlijke Bankomgeving leeft al lange tijd onder onze klanten en wordt eigenlijk steeds groter. In het verleden gaven we aan dat we op korte termijn zouden beginnen met de ontwikkeling van deze functie. Helaas kunnen we die belofte niet waarmaken. Tot de eerste helft van 2023 zullen de functie in ieder geval niet aanbieden. Wanneer we het wel kunnen aanbieden, weten we nog niet.
Dit kan veel eenvoudige en sneller met Bizcuit.
Betalingen uitvoeren als accountant?
Als je overweegt om betalingen te verrichten voor je cliënten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een uitvoerende bevoegdheid hebt en niet de beslissende rol op je neemt.
Om dit te waarborgen, kun je betalingen klaarzetten op basis van de geboekte administratie, maar je dient de betalingen nooit zelf te verrichten.
De cliënt moet altijd nog zelf inloggen en de definitieve betalingshandeling verrichten, zodat hij of zij de beslissingsbevoegdheid behoudt en kan controleren wat er wordt betaald.
Zorg ervoor dat je schriftelijk duidelijke afspraken maakt met je cliënt over de dienst, waarin zowel de verschillende verantwoordelijkheden als de praktische aspecten worden vastgelegd.
Bespreek bijvoorbeeld wanneer de betalingen moeten worden verricht en hoe er wordt omgegaan met disputen. Het is belangrijk om te benadrukken dat inhoudelijke beslissingen altijd door de cliënt moeten worden genomen.
Door deze afspraken duidelijk vast te leggen, voorkom je misverstanden en mogelijke conflicten.
Lees meer hierover op de Belastingdienst