Bankkoppeling met betaalfunctionaliteit vanuit Microsoft Dynamics 365

Met een partnership tussen Bizcuit, QBS Group en het Duitse Gbedv is het nu mogelijk om met PSD2 automatisch bankafschriften in Microsoft Dynamics 365 Business Central binnen te halen alsook betalingen te doen vanuit deze krachtige ERP oplossing voor het MKB.

Bankkoppeling en Microsoft Dynamics 365 Business Central

Transacties die realtime zijn bijgewerkt en direct betalingen uitvoeren vanuit een ERP pakket zijn in de huidige tijd de nieuwe standaard. Het geeft inzicht en bespaart enorm veel tijd. Bankkoppelingen zijn hiervoor onmisbaar. Microsoft bedient met Business Central een wereldwijde markt voor ERP oplossing in het MKB. Door deze internationale focus ontbrak het aan voldoende geautomatiseerde bankkoppelingen in veel landen, waaronder ook Nederland. Daar is nu verandering in gekomen door een prachtig partnership tussen Bizcuit, QBS Group en Gbedv. Deze samenwerking heeft geleid tot een directe bankkoppeling tussen Microsoft Business Central en alle banken in Nederland, gebruikmakend van PSD2.

Partnership en resultaat

QBS Group is distributeur van Microsoft Business Applications in een groot gedeelte van Europa, het Midden Oosten en Zuid Afrika. QBS Group was bekend met de behoefte aan een bankenkoppeling voor Business Central en het feit dat Microsoft hier zelf geen automatische oplossing voor heeft. In samenwerking met Gbedv, een Duits bedrijfs gespecialiseerd in software oplossingen voor bankieren in Business Central is er gewerkt aan uitgebreide functionaliteit in Business Central m.b.t. bankieren. Denk hierbij aan het automatisch genereren van betaalvoorstellen, het automatisch afletteren van banktransacties etc. Deze oplossing heet OPplus. QBS Group heeft de distributierechten voor OPplus o.a. in Nederland zodat zij naast Business Central ook OPplus kunnen aanbieden.

Een essentiële stap was het realiseren van een bankkoppeling conform PSD2 waarmee Business Central kan koppelen met alle Nederlandse banken. Hiervoor is er een samenwerking aangegaan met Bizcuit, een ambitieuze Nederlandse FinTech. Bizcuit Payments heeft als een van de eerste FinTechs in Nederland de uitgebreide PSD2 vergunning binnengehaald van de Nederlandse Bank waarmee zij betaalinitiatiedienstverlener zijn geworden waarmee zij namens de eindgebruiker opdracht geven aan de bank om een betaling te doen. Daarnaast zijn ze ook rekeninginformatiedienstverlener waarmee ze rekeninginformatie kunnen aanleveren.

Door deze combinatie van partijen is het dus mogelijk om direct betalingen te kunnen versturen vanuit Business Central alsook het realtime bijwerken van transacties in Business Central.

Business Central gebruiker en behoefte aan een bankkoppeling?

Neem contact op met QBS Group of een van hun Microsoft partners wanneer je Business Central wil uitbreiden met OPplus en zodoende geavanceerd kunt bankieren in Business Central. Als je deze oplossing in gebruikt neemt, heb je alleen nog een Bizcuit account nodig. Een account aanmaken bij Bizcuit via de bizcuit.nl website en vanuit de Bizcuit app de bank(en) koppelen is snel gedaan. Vanuit OPplus is vervolgens de koppeling te maken met Bizcuit om de banktransacties automatisch op te halen. Ook kunnen dan eenvoudig betaalbatches via de Bizcuit app worden goedgekeurd en betaald.

Gerelateerde artikelen