Embedded lending

Embedded Lending is de verzamelnaam voor alle producten en diensten op het gebied van financieren die ondernemers kunnen afsluiten via de platforms waarop zij actief zijn

Met Bizcuit en Rabobank is het mogelijk om eenvoudig en snel facturen te financieren via de Bizcuit app, zonder dat ondernemers hiervoor naar de website van de bank hoeven te gaan. Deze geïntegreerde oplossing is vergelijkbaar met andere koppelingen, zoals bank-, boekhoud- of ERP-koppelingen, en kan volledig in de Bizcuit app worden geregeld. Dit maakt Bizcuit de eerste volledig geïntegreerde Embedded Lending oplossing in Nederland.

Bizcuit helpt ondernemers zich volledig te focussen op hun bedrijf door de aanvraagprocedure in slechts vijf minuten af te ronden. Zelfs zonder jaarcijfers kunnen ondernemers snel en tegen aantrekkelijke tarieven leningen tot wel €100.000 aanvragen, wat handig kan zijn wanneer extra financiële ruimte nodig is. Kortom, met Bizcuit en Rabobank hebben ondernemers gemakkelijk toegang tot financiering, waardoor zij zich kunnen richten op waar zij goed in zijn: ondernemen.

Nieuwe benadering 

Embedded lending is een relatief nieuwe benadering van zakelijke leningen die zich richt op het integreren van financieringsoplossingen in bestaande bedrijfsprocessen en -systemen. Deze benadering maakt het voor bedrijven gemakkelijker om toegang te krijgen tot financiering, zonder dat ze zich hoeven te wenden tot traditionele financiële instellingen of uitgebreide aanvraagprocessen moeten doorlopen.

Hieronder zullen we de voordelen van embedded lending bespreken op het gebied van (factuur) financieringen 

Snel een zakelijke lening

Een van de belangrijkste voordelen van embedded lending is dat het bedrijven de mogelijkheid biedt om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot financiering op basis van hun facturen. Factuur financiering is een populaire vorm van embedded lending waarbij bedrijven geld kunnen lenen op basis van hun uitstaande facturen. Dit is vooral handig als bedrijven liquiditeitstekorten hebben en hun kasstroom moeten verbeteren. Het helpt bedrijven om hun werkkapitaal te behouden en vermindert de druk om hun uitgaven te verminderen.


Voorkomen van boete of extra rente

Embedded lending kan ook helpen bij het verbeteren van de betalingscultuur van bedrijven, zowel in termen van op tijd betalen als het voorkomen van te late betalingen. Het kan bedrijven bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om hun leveranciers op tijd te betalen, waardoor ze betere relaties opbouwen en ervoor zorgen dat ze niet worden geconfronteerd met boetes of rentekosten voor te late betalingen.

Geen afsluitkosten

Daarnaast biedt embedded lending bedrijven het voordeel van geen afsluitkosten. Dit maakt het veel voordeliger dan traditionele leningen, waarbij de kosten voor het afsluiten van de lening kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Bovendien hoeven bedrijven vaak niet veel papierwerk aan te leveren, wat de aanvraagprocedure versnelt.

Kostenbesparing

Al met al biedt embedded lending bedrijven een snelle, eenvoudige en kosteneffectieve manier om toegang te krijgen tot financiering op basis van hun facturen. Het maakt het gemakkelijker voor bedrijven om hun liquiditeit te behouden, betere betalingsrelaties op te bouwen en te voorkomen dat ze in de problemen komen door te late betalingen. Het is dus zeker de moeite waard voor bedrijven om deze financieringsoptie te overwegen als ze op zoek zijn naar manieren om hun cashflow te verbeteren.