KOPPELING

Factuur Financiering

Bizcuit voorziet met factuur financiering van Rabobank ondernemers in hun behoefte aan flexibele liquiditeit. Of je nu snel geld nodig hebt om je betalingsverplichtingen op korte termijn te voldoen, nog even van een inkoopvoordeel bij je leverancier wilt profiteren, of omdat je gewoon niet wilt wachten totdat je klant over de brug komt. Het financieren van je facturen biedt je als ondernemer de financiële flexibiliteit die je nodig hebt. Bij Bizcuit weten we dat ondernemers van gemak houden. Daarom is een aanvraag voor het financieren van 1 of meerdere facturen binnen 1 min aangevraagd. En het geld? Binnen 24uur op je rekening!

Factuurfinanciering via Bizcuit heeft mijn
bedrijf flexibiliteit gegeven om te groeien

imageedit_2_8722776579

Erwin Nijhuis

WorkOrange BV

Wat is factuur financiering?

Factuur Financiering is een kortlopende financiering op basis van een uitstaande verkoopfactuur. In plaats van te wachten totdat jouw klant betaalt, kun je ervoor kiezen om direct beschikking te hebben over het geld. Je hoeft dus niet te wachten totdat je klant heeft betaald. Bizcuit gebruikers kunnen eenvoudig de openstaande facturen ophalen uit het boekhoudpakket en vervolgens kiezen welke van deze openstaande posten ze willen financieren. Heb je een bankrekening met Bizcuit gekoppeld? Dan kun je in een paar klikken je openstaande facturen financieren.

Snel en makkelijk geregeld!

Het aanvragen van een financiering is heel eenvoudig voor de gebruikers van Bizcuit. We leggen hieronder uit hoe het werkt.

Stap 1
stap-1

Upload je facturen uit je boekhouding. Klik in de Bizcuit App op de knop ‘Financieren’ in het overzicht van je openstaande facturen en zie direct de indicatieve kosten.

Stap 2
stap-2

Wanneer je akkoord hebt gegeven met de voorwaarden van financiering, wordt je aanvraag verzonden en binnen 1 werkdag behandeld.

Stap 3
stap-3

Bij akkoord ontvang je jouw geld binnen 24 uur, minus de kosten van de financiering op je rekening .

De kosten voor factuur financiering

De kosten van het financieren van verkoopfacturen via de Bizcuit app zijn zeer aantrekkelijk. Hieronder een voorbeeld van de tarieven:

De kosten

Voorbeeld

een factuur van €10.000,00 kost €120,00

een factuur van €10.000,00 kost €240,00

een factuur van €10.000,00 kost €350,00

De voorwaarden

Afsluitkosten € 0,00

Soort facturen B2B en B2C

Factuurbedragen* €1.000 t/m €100.000

Aantal facturen financieren Onbeperkt

Kosten Betalingstermijn factuur

*   De hoogte van de financiering wordt standaard gelijkgesteld aan de hoogte van de factuur

** De looptijd wordt bepaald aan de hand van de factuurdatum en de uiterste betaaldatum.

Wat is het verschil tussen factoring en factuur financiering?

Factoring en factuurfinanciering zijn twee financieringsmethoden die vaak door bedrijven worden gebruikt om hun cashflow te verbeteren, maar ze verschillen in essentiële aspecten. Bij factoring verkoopt een bedrijf zijn facturen aan een factoringmaatschappij tegen een gereduceerd tarief. De factoringmaatschappij neemt het debiteurenbeheer over en betaalt een groot deel van het factuurbedrag (80 tot 90%) onmiddellijk aan het bedrijf, waardoor het directe liquiditeit ontvangt. Het risico van late betalingen of wanbetalingen ligt bij de factoringmaatschappij.

Factuurfinanciering daarentegen biedt een aantrekkelijker alternatief. Hier gebruikt een bedrijf zijn uitstaande facturen als onderpand voor een lening, terwijl het de controle behoudt over het debiteurenbeheer. Het bedrijf ontvangt een lening die gelijk is aan een percentage van de waarde van de openstaande facturen, waardoor het directe toegang heeft tot liquide middelen zonder de facturen te hoeven verkopen. Dit stelt bedrijven in staat om flexibel om te gaan met hun cashflow en tegelijkertijd hun klantrelaties te behouden. Kortom, factuurfinanciering biedt bedrijven een voorkeursmethode voor financiering, waarbij ze kunnen profiteren van de voordelen van liquiditeit terwijl ze controle behouden over hun debiteurenbeheer.

Veel gestelde vragen over factuur financiering

Factuur financiering is een kortlopende financiering op basis van een uitstaande verkoopfactuur. Het is een manier voor ondernemers om direct beschikking te hebben over het geld in plaats van te wachten totdat de klant betaalt.

Bij factuur financiering kunnen ondernemers ervoor kiezen om een uitstaande verkoopfactuur te laten financieren door een financieringsmaatschappij.

De financieringsmaatschappij verstrekt dan direct het bedrag van de factuur aan de ondernemer, minus een afgesproken percentage aan kosten voor de financiering.

Zodra de klant betaalt, wordt het bedrag van de factuur aan de financieringsmaatschappij overgemaakt.

Een voorfinanciering is een vorm van financiering waarbij een ondernemer geld leent om kosten vooraf te betalen voordat er geld binnenkomt.

Bij factuur financiering kan een ondernemer ervoor kiezen om een uitstaande verkoopfactuur voor te financieren zodat hij direct toegang heeft tot het geld in plaats van te wachten totdat de klant betaalt.

Rabo factuur financiering is een dienst van Rabobank die  financiering aanbiedt aan ondernemers.

Met Rabo factuur financiering kunnen ondernemers eenvoudig de openstaande facturen ophalen uit het boekhoudpakket en vervolgens kiezen welke van deze openstaande posten ze willen financieren.

Na het versturen van de aanvraag wordt deze binnen 1 werkdag behandeld en het geld wordt binnen 24 uur op de rekening van de ondernemer gestort. De kosten voor de financiering zijn afhankelijk van de betalingstermijn van de factuur en variëren tussen 1,2% en 3,5% van de bruto factuur.

Wat kun je met deze koppeling doen?

  • Liquiditeit op korte termijn
  • Bepaal zelf welke facturen je laat financieren
  • Binnen 1 minuten aangevraagd
  • In 24 uur het geld op je rekening bijgeschreven
  • Voor klanten van Rabobank, ABN AMRO en ING*