Geld overgemaakt naar verkeerde bankrekening

Voorkom fouten gebruik Bizcuit

We kennen allemaal de frustratie van het overtypen van betalingskenmerken bij het betalen van facturen.

Tijdrovend

Het kost tijd en het is ook nog eens foutgevoelig. Het kan zelfs leiden tot verkeerde betalingen met alle gevolgen van dien.

Maar geen zorgen, met de Bizcuit app is dat verleden tijd!

Gemakkelijk en snel facturen betalen

Met Bizcuit betaal je gemakkelijk en snel facturen zonder dat je een betalingskenmerk hoeft over te typen.

Hierdoor voorkom je de kans op foute betalingen en bespaar je tijd. Maar dat is niet alles, met Bizcuit heb je ook de zekerheid dat je betalingen veilig en correct worden verwerkt.

Terugvorderen

We begrijpen dat het terugvorderen van een verkeerde overboeking soms veel gedoe kan zijn.

De bank is verplicht om foutieve overboekingen te herstellen, maar het kan een langdurig proces zijn. Met Bizcuit voorkom je deze situatie en bespaar je dus niet alleen tijd, maar ook stress.

Start vandaag met Bizcuit

Wacht niet langer en download Bizcuit vandaag nog om van deze voordelen te genieten. Met Bizcuit maak je het leven van een ondernemer een stuk makkelijker!

Met de Bizcuit ondernemersapp manage je je business in één app.

facturen maken en zenden

Voorbeeld brief

Hoe je geld kan terugvorderen als je geld hebt overgemaakt naar de verkeerde bankrekening.

Geachte heer/mevrouw,

Op <datum> heb ik per ongeluk een bedrag van € <bedrag> naar uw bankrekening <IBAN> overgemaakt vanaf mijn bankrekening <IBAN> op naam van <naam>. <Voeg de volgende zin toe als u een betalingskenmerk gebruikte> Ik gebruikte hierbij het betalingskenmerk <kenmerk>.

Het spijt mij zeer dat ik dit bedrag aan u heb overgemaakt en ik wil het bedrag graag terugvorderen. <voeg de volgende zin toe als het bedrag niet klopte> Het bedrag had eigenlijk € <bedrag> moeten zijn. Ik verzoek u vriendelijk om het bedrag van € <bedrag> binnen 14 dagen terug te storten op mijn bankrekening <IBAN>.

Als u niet meewerkt aan het terugbetalen van het bedrag, ben ik genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen en de wettelijke rente en kosten te verhalen. Ik ga er echter van uit dat het niet zover hoeft te komen.

Graag ontvang ik uw schriftelijke reactie binnen 14 dagen als u het niet eens bent met mijn verzoek.

Met vriendelijke groet,

Neem hoe dan ook direct contact op met je bank. 

Facturen betalen via jouw boekhoudpakket

Met Bizcuit maakt het niet uit met welk boekhoudpakket je werkt, je kan overal makkelijk facturen betalen. Hierbij een opsomming van de meest populaire boekhoudprogramma’s waarmee facturen via Bizcuit worden betaald: Exact, Snelstart, Yuki, Twinfield en Syntess

automatisch facturen verwerken - scan en herken

Facturen app Bizcuit

Facturen betalen zonder bon

Als je een zakelijke betaling hebt gedaan maar de bon of factuur kwijt bent, dan kun je deze kosten nog steeds opvoeren als zakelijke kosten bij de Belastingdienst.

Het is echter niet mogelijk om de btw terug te vragen zonder officieel bewijs, omdat de Belastingdienst dit vereist voor teruggave van btw.

Verwerk daarom meteen je bonnen via de app van Bizcuit zodat je altijd alle btw terug kan vorderen. 

Werk met betalingsbatches.

Als accountantskantoor, boekhouder of accountant wil je wellicht efficiënter inkoopfacturen verwerken. In dat geval is het lezen van ons artikel over het klaarzetten van betalingsbatches een aanrader. Met behulp van betalingsbatches kunnen jij en je klanten gemakkelijk betalingen voorbereiden en deze vervolgens via de Bizcuit app uitvoeren.

Als ondernemer kun je dit proces uiteraard ook zelf uitvoeren.

In ons stappenplan lees je hoe je dit kunt doen.

Op deze manier bespaar je tijd en heb je meer controle over het betalingsproces.

Veel gestelde vragen