ONDERNEMER

De kosten van factuurverwerking

Factuurverwerking is een cruciaal onderdeel van de crediteurenadministratie van elk bedrijf. Hoewel het proces essentieel is voor een soepele bedrijfsvoering, kunnen inefficiënte methoden en menselijke fouten leiden tot aanzienlijke kosten en vertragingen. Laten we eens dieper ingaan op de verschillende aspecten van de kosten van factuurverwerking en hoe optimalisatie kan helpen.

Handmatige processen

Een veelvoorkomende uitdaging in de crediteurenadministratie is het gebruik van handmatige processen voor factuurverwerking. Dit omvat het handmatig invoeren van factuurgegevens, het overzetten van informatie tussen systemen en het handmatig goedkeuren van facturen. Deze processen zijn niet alleen tijdrovend, maar verhogen ook het risico op fouten.

Wist je dat automatische factuurverwerking je 70% tijd bespaart?

Bizcuit Handmatig Facturen verwerken

Inzicht in de kosten

Het gebrek aan inzicht in de daadwerkelijke kosten van factuurverwerking kan een bedrijf parten spelen. Naast directe kosten, zoals arbeidsuren en papier, zijn er verborgen kosten zoals verloren productiviteit en gemiste kortingen. Het is essentieel om een holistisch beeld te hebben van zowel de directe als indirecte kosten om de juiste beslissingen te nemen voor optimalisatie.

Wist je dat factuurverwerking in Bizcuit slechts €0,15 per document kost?

Verwerkingstijd

Tijdsduur is een belangrijke factor in factuurverwerking. Handmatige processen vertragen het gehele goedkeuringsproces, wat kan leiden tot verlate betalingen en boetes voor te late betaling. Het optimaliseren van het verwerkingsproces kan niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar ook de relatie met leveranciers verbeteren.

Wist je dat je tijd tussen ontvangen van een factuur en het overmaken van de betaling terug kan brengen naar minder dan één minuut?

Kosten van menselijke fouten

Bij handmatige factuurverwerking zijn menselijke fouten bijna onvermijdelijk. Onjuiste gegevensinvoer, verkeerde bedragen en andere vergissingen kunnen leiden tot langdurige correcties en communicatie met leveranciers. Dit verhoogt niet alleen de kosten, maar kan ook het bedrijfsimago schaden

Wist je dat automatische factuurverwerking leidt tot 97% minder fouten?

Gevolgkosten van een foutieve boeking of betaling

Een onjuist geboekte factuur of een verkeerde betaling kan verstrekkende gevolgen hebben. Dit kan leiden tot dubbele betalingen, problemen bij audits en zelfs juridische geschillen. Dergelijke fouten kosten niet alleen geld, maar vergen tevens extra inspanningen om ze recht te zetten en relaties met leveranciers te herstellen.

Wist je dat digitaal verwerken van facturen betekent dat ze veel toegankelijker maakt en bovendien veilig gearchiveerd?

De weg naar kostenefficiëntie

Het is overduidelijk dat handmatige processen en menselijke fouten de kosten van factuurverwerking aanzienlijk opdrijven. Een weg naar kostenefficiëntie en nauwkeurigheid ligt in het implementeren van geautomatiseerde oplossingen. Door gebruik te maken van software die automatische factuurverwerking realiseert en ook het goedkeuringsproces verzorgd, kunnen bedrijven de verwerkingstijd verkorten, fouten minimaliseren en inzicht krijgen in de werkelijke kosten.

Wist je dat automatische factuurverwerking kan leiden tot een kostenreductie van meer dan 70%?

Scannen en herkennen van bonnetjes en facturen
slechts €0,15 per document