OCR

OCR in Payments

Covid-19 heeft het belang van digitale transformatie voor veel organisaties over de hele
wereld belangrijker gemaakt. Bedrijven zijn continu op zoek naar technologieën die helpen bij
het automatiseren van bedrijfsprocessen. Een van de bedrijfsprocessen die vaak
gedigitaliseerd worden zijn het verwerken van documenten. Scan en herkentechnologie
wordt nu al veel ingezet, en dit zal de komende jaren alleen maar meer een vlucht nemen. in
de wereld van betalingen zijn er vol op ontwikkelingen te zien. Door betalingsdata te
koppelen met transactiedocumenten (bijv. bonnen en facturen) verrijk je deze data voor
verschillende toepassingen. Wat maakt OCR in payment een droomhuwelijk? Lees verder om
het antwoord op deze vraag te leren.

Lees hier onze whitepaper over OCR

Ondernemers profiteren van OCR

Ondernemers die werken met Bizcuit kunnen profiteren van de voordelen van OCR. Covid-19 heeft de digitale transformatie voor veel organisaties versneld en bedrijven zijn op zoek naar technologieën om bedrijfsprocessen te automatiseren, zoals het verwerken van documenten.

OCR-technologie wordt steeds vaker gebruikt om gegevens van ontvangstbewijzen en documenten vast te leggen, en kentekens te lezen. OCR is een evoluerende technologie die handmatige processen automatiseert en wordt steeds meer aangenomen in sectoren zoals bankwezen, detailhandel, reizen, juridisch en gezondheidszorg.

Door betalingsdata te koppelen met transactiedocumenten, zoals bonnen en facturen, kunnen bedrijven deze data verrijken voor verschillende toepassingen.

Wat is OCR?

Mogelijk heb je al eens van OCR gehoord, maar het is misschien niet helemaal duidelijk wat het inhoudt en hoe het waardevol kan zijn voor jouw bedrijf.

In simpele bewoordingen is OCR een tekstherkenningsysteem dat bijvoorbeeld papieren documenten kan omzetten naar digitale versies. Bedrijven maken vaak gebruik van OCR om gegevens van ontvangstbewijzen vast te leggen of uit documenten te halen, en om kentekens te lezen.

Maar wat is OCR precies? Het is een technologie die voortdurend evolueert en hele industrieën transformeert door handmatige processen te automatiseren. Tegenwoordig zijn er diverse leveranciers die OCR-software aanbieden, en zelfs meer geavanceerde oplossingen zoals Intelligent Document Processing (IDP). Maar waarom wordt het steeds meer omarmd door sectoren zoals het bankwezen, de detailhandel, de reisbranche, de juridische sector en de gezondheidszorg?