Productiviteitsapps om sneller te werken in 2023

Van administratie verwerking voor ondernemers, tot social, tot project management. Voor en door ondernemers.

Druk druk druk

Als ondernemer is het cruciaal om productief te blijven bij het managen van een groeiend bedrijf.

Je wordt van alle kanten aangetrokken: e-mails van klanten beantwoorden, je webshop up-to-date houden, je producten promoten… Het kan moeilijk zijn om te bepalen bij welke taken je focus moet liggen om de groei van je bedrijf in stand te houden.

Hoewel motivational quotes je misschien even wat extra inspiratie en motivatie kunnen geven, helpen ze je niet op de lange termijn om zo efficiënt mogelijk te werken. Gelukkig zijn er goede productiviteitsapps beschikbaar die ervoor zorgen dat je op het juiste moment de juiste taken oppakt, delegeert of automatiseert.

Als ondernemer wil je natuurlijk het maximale uit je tijd halen en zoveel mogelijk werk verzetten. Naast de vele technieken die je kunt inzetten om je productiviteit te verhogen, zijn er talloze digitale tools beschikbaar die je daarbij kunnen helpen. Maar hoe onderscheid je het kaf van het koren? Om je op weg te helpen hebben we een lijst gemaakt van de beste productiviteitsapps voor ondernemers. Zo kun jij je focussen op wat echt belangrijk is: de groei van je bedrijf.

De lijst van productiviteitsapps 2023 voor ondernemers

Op deze pagina vind je een handige lijst van productiviteit apps die jouw productiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen en je veel tijd kunnen besparen op de dagelijkse taken die je onderneming bezig houden.

Efficiënter taken uitvoeren

Een van de belangrijkste voordelen van productiviteit apps is dat ze het mogelijk maken om taken efficiënter uit te voeren. Door bijvoorbeeld e-mails op een geautomatiseerde manier te beantwoorden, kun je veel tijd besparen. Ook het verwerken van facturen en het bijhouden van de boekhouding wordt een stuk eenvoudiger door het gebruik van deze apps.

Meer tijd voor ondernemen

Hierdoor heb je meer tijd vrij om je te concentreren op andere, belangrijkere aspecten van je onderneming.

Minder fouten

Een ander groot voordeel van productiviteit apps is dat ze fouten helpen voorkomen. Het handmatig verwerken van facturen en andere administratieve taken is namelijk nogal eens foutgevoelig. Door het gebruik van een app die speciaal ontwikkeld is voor het verwerken van deze taken, zijn fouten een stuk minder waarschijnlijk.

Inzichten in werkprocessen

Bovendien geven deze apps je ook meer inzicht in je werkprocessen, waardoor je deze nog verder kunt verbeteren en nog productiever kunt worden.

En tenslotte, door de productiviteit apps die je op deze website vindt, wordt het makkelijker om samen te werken met je team. Dankzij geautomatiseerde taken en real-time samenwerking wordt het voor iedereen op dezelfde pagina staan en wordt het makkelijker om efficiënt te werken.

Tell a friend

Als je bevalt wat je op deze pagina ziet, dan kun je hem gerust doorsturen naar bevriende ondernemers. Het team van Bizcuit heeft namelijk deze content verzameld om het leven van het MKB nog makkelijker te maken. Zij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk productiviteit is voor het succes van een onderneming, en willen daarom graag bijdragen aan het succes van zoveel vergroten. 

Todoist

Eenvoudige app dat je kan zien als jouw verbeterde takenlijst. 
Naast het organiseren van je eigen taken, kan het de app gebruiken om beter samen te werken met andere. 

Download hier: Todoist

Google Docs

Het is nog steeds een van de beste tools om realtime samen te werken met andere. 
Bestanden zoals spreadsheets kan je bovendien makkelijk importeren. Afhankelijk van de instellingen kan je de bestanden delen binnen en buiten jouw organisatie.  

Download hier:Google Docs

IFTTT

Deze gratis app helpt je repetitieve taken te automatiseren, waardoor je uiteindelijk meer tijd hebt om je te concentreren op andere, belangrijkere aspecten van je werk.

En werkt bovendien samen met andere apps. 

Download hier:IFTTT

Calendly

Deze app is het meest geschikt voor het plannen van meetings. 

Download hier:Calendly

Bizcuit

Bizcuit helpt met het verwerken van jouw administratie als ondernemer. Dit zorgt voor veel tijdbesparing. 
Zie ook Ontdek

Brain.FM

Brain.fm is een app die muziek afspeelt die is ontworpen voor de hersenen om focus, ontspanning, meditatie, dutjes en slaap te verbeteren binnen 10 tot 15 minuten na gebruik.

Download hier:Brain.Fm

Internxt

Internxt is een privacygerichte, veilige cloudopslagservice waarmee teams gevoelige bestanden, foto’s en documenten kunnen delen.

Download hier:Internxt

Evernote

Als je liever digitaal aantekeningen maakt, of vaak een mix van handgeschreven en digitale aantekeningen hebt, dan is Evernote iets voor jou. Evernote is een van de beste tools op de markt om al je ideeën en gedachten op één plek te verzamelen.

Download hier:Evernote

Forest

Forest is een geweldige app voor mensen die het moeilijk vinden om hun telefoon neer te leggen en zich op één taak te concentreren. Wanneer je je wilt concentreren, open je gewoon de Forest-app en plant je een boom. Deze boom zal groeien zolang je gefocust bent en je telefoon niet aanraakt

Download hier:Forest

Toggl

Toggl staat bekend om zijn schone en eenvoudige interface, waardoor het zich onderscheidt van andere tijdregistratietools en het heel gemakkelijk en intuïtief maakt voor gebruikers. Toggl Track, de specifieke tijdregistratietool, is geweldig voor alle verschillende soorten gebruikers, inclusief ontwikkelaars, artiesten en organisaties van elke omvang

Download hier:Toggl

MindMeister

MindMeister is een digitale mindmapping-tool die perfect is voor dagelijkse zakelijke situaties. Mindmapping-tools zoals MindMeister zijn handig voor het visualiseren van gegevens, het plannen van projecten en het brainstormen over ideeën.

Download hier:MindMeister.

Fellow

Fellow helpt bij het faciliteren van effectieve vergaderingen met behulp van gezamenlijke vergaderagenda’s en gedeelde notities.

Download hier:Fellow