KOPPELING

Springleaf

Robotic Process Automation wordt steeds populairder bij bedrijven. Het optimaliseren van financiële workflows mag de laatste tijd op bijzonder veel aandacht rekenen, en zeker niet ten onrechte. Door RPA toe te passen in je bedrijfsoperatie kun je eenvoudig financiële repetitieve taken automatiseren.

Robotic Process Automation specialist

Met Springleaf een specialist in Robotic Process Automation heeft Bizcuit een samenwerking om de efficiëntie te verhogen, de nauwkeurigheid te verbeteren en kosten te besparen.

Door gebruik te maken van softwarebots om repetitieve taken te automatiseren, kan RPA bedrijven helpen om de efficiëntie te verhogen, de nauwkeurigheid te verbeteren en kosten te besparen. Hieronder zullen we de voordelen van RPA in relatie tot financiële workflows bij bedrijven toelichten.

Springleaf is een zeer ervaren partner die over de nodige branchekennis beschikt als het gaat om het toepassen van Robotic Process Automation en Intelligente Automatisering.

Neem contact op met Springleaf om de mogelijkheden te bespreken!

Robotical Process Automation robot head - bizcuit

Robotic Invoicing process

invoice processing workflow

Factuurverwerking is een essentieel onderdeel van de financiële workflow van een bedrijf. Het kan echter een tijdrovende klus zijn als je dit handmatig moet verwerken. En daarmee is het ook nog eens een foutgevoelige taak die grote gevolgen kan hebben. Door het robotic automation process toe te passen, kan het proces van invoicing worden gestroomlijnd en geautomatiseerd. De tijd die je nodig hebt om  facturen te verwerken waardoor de tijd en moeite die nodig zijn om facturen te verwerken, aanzienlijk worden verminderd.

Met RPA software kun je de facturen automatisch herkennen en extraheren, wat de nauwkeurigheid en efficiëntie van het proces verbetert. De bots kunnen vervolgens de facturen valideren en de juiste gegevens naar het juiste systeem verzenden, waardoor de kans op fouten wordt verminderd en de snelheid van het proces wordt verhoogd.

Daarnaast kunnen de bots de facturen classificeren en de gegevens automatisch invoeren in de boekhoudsoftware van het bedrijf, waardoor de noodzaak voor handmatige invoer wordt geëlimineerd. Dit vermindert de kans op menselijke fouten en bespaart tijd voor medewerkers om zich te richten op meer strategische taken.

Realtime bankfeeds

Realtime banktransacties verwerken

Traditioneel kunnen banktransacties enkele dagen duren om te verwerken, wat kan leiden tot vertragingen in de financiële workflow van een bedrijf. Met de opkomst van realtime banktransacties kunnen betalingen echter onmiddellijk worden verwerkt, waardoor bedrijven hun financiële processen kunnen versnellen.

Met RPA kunnen softwarebots realtime banktransacties verwerken en de informatie automatisch invoeren in de boekhoudsoftware van het bedrijf. Dit maakt het proces sneller en nauwkeuriger, waardoor het bedrijf in staat is om betalingen sneller te verwerken en de cashflow te verbeteren.

Bovendien kunnen de bots de bankafschriften automatisch reconciliëren met de financiële gegevens van het bedrijf, waardoor de kans op fouten en vertragingen wordt verminderd. Dit helpt het bedrijf om een ​​nauwkeuriger overzicht te krijgen van hun financiële status en helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen.

geautomatiseerde bankfeed en cashflow inzicht

Payment automation

springleaf geautomatiseerde payments

De waarde van Robotic Process Automation is duidelijk bij routinematige taken, maar wellicht minder vanzelfsprekend bij het verwerken van betalingen. Toch voegt RPA ook hier veel waarde toe.

Zo is het gebruikelijk om approval flows voor betalingen in te regelen. Dit zijn goedkeuringsregels die organisaties hebben opgesteld voordat een betaling kan worden uitgevoerd. Ook kan er sprake zijn van regels die toepassing hebben op betalingslimieten. Met RPA kunnen dergelijke belastingregels worden geautomatiseerd, waardoor het proces sneller en efficiënter en minder risicovol wordt.

Tot slot is het handig om je process automation op één single payment platform te bouwen. Wanneer je RPA in payments toepast, is het zaak om de betalingen, ongeacht de bron of bestemming van de betaling, te beheren en automatiseren te overzien.  kun je alle transacties te stroomlijnen en te zorgen voor een uniforme uitvoering van betalingen.

Bizcuit webinar icon orange

WEBINAR

Efficiënter werken en real time inzicht in je financiële stand van zaken?

Springleaf maakt dit mogelijk door RPA te combineren met de PSD2 bankkoppeling van Bizcuit. Benieuwd hoe dit werkt? Meld je aan voor het Springleaf Webinar op 14 maart a.s. om 9.30 uur.

 

14 Maart, 2023, 9:30  – 10:15 Schrijf je hier in

Wat kun je met deze koppeling doen?

  • Automatiseer je financiële workflow
  • Automatiseer je factuurverwerking
  • Stroomlijn je payment processen
  • Geef inzicht in actuele financiële data