Gemakkelijk facturen betalen

Facturen app

Ben jij als ondernemer ook op zoek naar een gemakkelijke en snelle manier om jouw facturen af te handelen? Dan is Bizcuit dé app voor jou! Met Bizcuit heb je de mogelijkheid om direct vanuit de app je facturen te betalen, zo bespaar je tijd en energie en houd je meer tijd over voor jouw onderneming.

Eenvoudig betalen facturen

Het betalen van facturen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Open simpelweg het document waarvoor je een betaalopdracht wilt maken in het documenten menu, selecteer het document dat je wilt betalen en controleer de gegevens die Bizcuit automatisch voor je heeft herkend. Met één druk op de knop zet je vervolgens de betaalopdracht klaar en wordt het bedrag direct overgemaakt naar de begunstigde van de factuur.

Complete oplossing voor ondernemer

Bizcuit biedt jou als ondernemer een complete oplossing voor het afhandelen van jouw facturen. Bovendien is het gebruik van Bizcuit zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het voor iedere ondernemer een geschikte oplossing is. Kortom, met Bizcuit ben jij altijd verzekerd van een snelle, veilige en gemakkelijke manier om jouw facturen te betalen. Probeer het nu en ervaar het gemak van Bizcuit zelf!

Voor slechts €7,95

Automatisch bonnen, facturen en betaalopdrachten uitwisselen. Samenwerken met boekhouder. Ontvang, scan en herken al je inkoopfacturen en betaal ze direct. Win tot wel 12u per maand. Services: €7,95 per maand., Koppelingen ERP pakketten.

Met de Bizcuit ondernemersapp manage je je business in één app.

facturen maken en zenden

O.a. bankieren, bonnen & facturen ontvangen en betalen:

1) Koppel je bank, boekhouding en salarisadministratie
2) Check je saldo en banktransacties
3) Scan, mail of upload bonnen en facturen
4) Betaal facturen, openstaande posten, belastingen en salarissen

… in één app!

Facturen betalen via jouw boekhoudpakket

Met Bizcuit maakt het niet uit met welk boekhoudpakket je werkt, je kan overal makkelijk facturen betalen. Hierbij een opsomming van de meest populaire boekhoudprogramma’s waarmee facturen via Bizcuit worden betaald: Exact, Snelstart, Yuki, Twinfield en Syntess

Geen gedoe met betalingskenmerken

Facturen die je ontvangt via de post of via email zonder betalingslink van bijvoorbeeld Ideal toch makkelijk betalen. 

Koppel aan jouw Bizcuit account een email adres waarbij je de goedgekeurde facturen die je hebt ontvangen via mail eenvoudig kan doorsturen naar je administratie. 

Eén maal in je administratie is het eenvoudig om deze te betalen zonder dat je de factuur hoeft over te typen. 

Facturen via post

Facturen die je ontvangt via post of bijvoorbeeld ontvangt bij de groothandel kan je eenvoudig verwerken. 

Met scan & herken zit hij zo in jouw administratie. 

Tijdsbesparing op het verwerken van jouw facturen

Met Bizcuit bespaar je zonder dat je facturen betaald al minimaal 30 minuten per maand. 

Hoe groter je administratie hoe meer tijd je bespaard. 

Ondernemers die veel facturen ontvangen kiezen voor het gemak van Bizcuit

Met de ondernemers app Bizcuit bespaart je als ondernemer veel tijd en geld door slim te factureren. Je hoeft niet meer te worstelen met het verwerken van facturen die je ontvangt via de post of via email zonder Ideal betalingslink.

Bizcuit biedt je een eenvoudige oplossing waarbij je je emailadres koppelt aan je Bizcuit account en je goedgekeurde facturen via mail eenvoudig naar je administratie doorstuurt.

Dankzij deze koppeling wordt de factuur automatisch verwerkt en kun je deze eenvoudig betalen, zonder dat je de factuur hoeft over te typen.

Hetzelfde geldt voor facturen die je ontvangt via de post of bijvoorbeeld bij de groothandel. Door gebruik te maken van scan & herken worden deze facturen snel en eenvoudig verwerkt in je administratie.

Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing op het verwerken van jouw facturen. Hoe groter je administratie, hoe meer tijd je bespaart.

Met Bizcuit bespaar je zonder dat je facturen betaald al minimaal 30 minuten per maand. Start vandaag nog met Bizcuit en ontdek hoeveel tijd en geld je kunt besparen door slim te factureren.

Maak je administratie efficiënter en bespaar tijd door facturen te verwerken via de Bizcuit app.

Start vandaag nog met Bizcuit.

automatisch facturen verwerken - scan en herken

Facturen app Bizcuit

Facturen betalen zonder bon

Als je een zakelijke betaling hebt gedaan maar de bon of factuur kwijt bent, dan kun je deze kosten nog steeds opvoeren als zakelijke kosten bij de Belastingdienst.

Het is echter niet mogelijk om de btw terug te vragen zonder officieel bewijs, omdat de Belastingdienst dit vereist voor teruggave van btw.

Verwerk daarom meteen je bonnen via de app van Bizcuit zodat je altijd alle btw terug kan vorderen. 

Werk met betalingsbatches.

Als accountantskantoor, boekhouder of accountant wil je wellicht efficiënter inkoopfacturen verwerken. In dat geval is het lezen van ons artikel over het klaarzetten van betalingsbatches een aanrader. Met behulp van betalingsbatches kunnen jij en je klanten gemakkelijk betalingen voorbereiden en deze vervolgens via de Bizcuit app uitvoeren.

Als ondernemer kun je dit proces uiteraard ook zelf uitvoeren.

In ons stappenplan lees je hoe je dit kunt doen.

Op deze manier bespaar je tijd en heb je meer controle over het betalingsproces.

Voordelen van een betalingsbatch

Het verwerken van een reeks verzamelde overschrijvingen in één keer kan veel voordelen opleveren voor bedrijven en organisaties.

Door middel van een batchbetaling of bulkbetaling kunnen betalingen snel en efficiënt worden afgehandeld, wat kan resulteren in minder kans op fouten en een snellere afwikkeling van betalingen.

Met batchbetalingen kunnen betalingen gemakkelijk worden gegroepeerd en verwerkt, waardoor de administratieve last wordt verminderd en de kans op fouten wordt verkleind. Het bespaart tijd omdat er geen individuele betalingen hoeven te worden ingevoerd en verwerkt.

Daarnaast biedt het gebruik van batchbetalingen extra gemak en flexibiliteit voor bedrijven en organisaties. Zo kunnen bijvoorbeeld periodieke betalingen in één keer worden verwerkt en kunnen meerdere facturen tegelijkertijd worden betaald.

Kortom, het gebruik van batchbetalingen kan een belangrijk voordeel zijn voor bedrijven en organisaties die hun betalingsprocessen willen stroomlijnen en efficiënter willen maken. Met minder kans op fouten, een snellere afwikkeling en tijdsbesparing als voordelen, is het zeker de moeite waard om batchbetalingen te overwegen als onderdeel van een effectief betalingsbeheer.

Veel gestelde vragen

Kun je als particulier een factuur maken?

Ja, als particulier kun je een factuur maken om aan te geven wat de kosten zijn voor de diensten die je hebt geleverd.

Kun je als particulier een factuur sturen?

Ja, als particulier kun je een factuur sturen, bijvoorbeeld wanneer je als freelancer werkt en een opdracht voor iemand hebt uitgevoerd.

Kun je een factuur sturen zonder KvK?

Ja, je kunt een factuur sturen zonder KvK-inschrijving, bijvoorbeeld als particulier die een opdracht heeft uitgevoerd. Echter, het kan wel van belang zijn om te voldoen aan bepaalde belastingregels en eventueel een BTW-nummer aan te vragen.

Hoe betaal ik een factuur met Bizcuit?

Om een factuur te betalen via Bizcuit moet je het desbetreffende document openen en vervolgens de optie “Betaalopdracht klaarzetten” selecteren.

Dit kan gedaan worden vanuit het documenten menu, waar je alle documenten kan vinden en filteren op administratie en document status.

Nadat je het document hebt geselecteerd, zal Bizcuit de gegevens weergeven die automatisch zijn herkend en deze kan je controleren voordat je de betaalopdracht aanmaakt.

Kies vervolgens voor de optie “Betaalopdracht klaarzetten” om de betaling aan te maken.

Hoe maak ik een betaling aan op basis van een document

Om een betaalopdracht aan te maken op basis van een document dat al is ingestuurd en goedgekeurd in Bizcuit, navigeer je naar het betreffende document en klik je op “details” om de mogelijkheden te bekijken.

Hier kun je zien of er al een betaling aan het document is gekoppeld en naar welk adres de factuur is verzonden. Als er nog geen betaling aan het document is gekoppeld, selecteer je de optie “Betaalopdracht aanmaken” om een betaalopdracht voor de factuur te maken.

Hoe maak ik een simpele factuur met Bizcuit?

Om een simpele factuur te maken met Bizcuit kun je de volgende stappen volgen:

  1. Open de Bizcuit app en navigeer naar het ‘Facturen’ menu.

  2. Klik op de knop ‘Nieuwe factuur’ om een nieuwe factuur aan te maken.

  3. Vul de gegevens van de klant in, zoals de naam, het adres en het e-mailadres.

  4. Voeg vervolgens de factuurregels toe, oftewel de producten of diensten die je wilt factureren. Hierbij kun je aangeven wat het aantal, de prijs per stuk en het btw-tarief is.

  5. Controleer of alle gegevens juist zijn ingevuld en klik op ‘Opslaan’.

  6. Je hebt nu een simpele factuur aangemaakt met Bizcuit. Als je wilt kun je de factuur nu versturen naar de klant via e-mail, WhatsApp of een andere communicatiemethode.

Wat als je facturen niet betaald worden

Als je facturen niet betaald worden, kan dat vervelende consequenties hebben voor je bedrijf of financiële situatie. Het kan leiden tot liquiditeitsproblemen en zelfs tot faillissement als er niet tijdig actie wordt ondernomen. Om te voorkomen dat facturen onbetaald blijven, kun je verschillende maatregelen nemen, zoals het sturen van herinneringen, het inschakelen van een incassobureau of het starten van een juridische procedure. Het is belangrijk om hierin een goede afweging te maken en te kijken naar wat het beste past bij jouw situatie en doelstellingen. Zorg daarnaast ook voor een goed debiteurenbeheer om te voorkomen dat facturen onnodig lang open blijven staan

Mocht je in liquiditeitsproblemen komen door openstaande facturen. Dan zou je ook eens kunnen kijken naar Factuur Financiering. Dit is een goedkope manier om geld te lenen.

Betalingen aanmaken, verzenden en controleren. Hier vind je alles over betalingen in Bizcuit!